27 Ağustos 2018 Pazartesi




                          Bize göre toplumlar kadar coğrafyaların da hafızası vardır ve hatırlar. Biz geçmişin                                        zenginliğini, ortak yaptığımız bir yemekte iki baharat ile yakalayabiliriz.Kaybolan hayatlarla birlikte, kaybolan masallar, yemekler ve tatlar da var bu yaşananlarda...




                           Bugün Gastrodiplomasi etkinliğinde konuşmacı olarak İstanbulda’ydım. Hayatı mutfaktan geçen Suriyeli mülteciler ve ev sahibi topluluklarla bir aradaydık.




                          Danışma Kurulu üyesi olduğum Life Projesi (Gıda Girişimciliği ile Yenilikçi Geçim                                          Kaynakları) ev sahibi topluluklar ve Suriyeli Mültecilerin sürdürülebilir geçim kaynaklarına                       ulaşabilmeleri için yemek yapabilme becerilerini etkin olarak kullanmalarına destek sağlamayı hedefliyor. 




                             Projede yer alan katılımcıların hazırladıkları yemekleri tadıp, bu yemekleri talebe göre                                geliştirmeleri ve ekonomik dönüşüm sağlayabilecekleri pazarlar bulabilmeleri üzerinde konuşup önümüze hedefler koyduk. Tekrar buluşmak üzere sözleştik..




                          Today, i joined the Gastrodiplomasi event as a speaker in Istanbul. I was with the women                      from the host communities and Syrian refugee.. I tasted the meals ,that the participant                              women of the project prepared, and gave feedback. We set goals. We made an appointment to meet again! 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder