7 Mart 2021 Pazar
Bundan tam üç yıl öncesi 70 kadın ve bir avuç tohumla başladığımız projemizde bu yıl ikinci kez, eğitim verdiğimiz 360 kadın kursiyer çiftçimizle birlikte 1400 dönüm proje arazimizde Sorgül Buğdayı’nı Hasat Edeceğiz.🌼🌼🌼
Hasat Haziran itibariyle olacağı için kursiyer çiftçilerimiz sosyal mesafeyi koruyarak sahada kontrollerini yapıyorlar.
🌼🌼🌼
Sorgül Buğdayı Projesi gerek Türkiye’de gerekse dünyada gıdanın ve tohumun sürdürülebilirliği için gerçekleştirilen örnek projelerden.
🌼🌼🌼
Bizim de bu projedeki hedefimiz geleneksel yerel tohumumuz olan Sorgül Buğdayı’nı çoğaltarak gıdanın geleceğine katkı sağlamak.
🌼🌼🌼
Bu projeyi 29 Nisan'daki İspanya'da Basque Culinary Center ile birlikte gerçekleştireceğimiz online sunum aracılığıyla tüm dünyaya anlatacağız.
🌼🌼🌼
İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte şunu bir kez daha gördük ki gıda ve gıda güvenliği petrolden ve diğer pek çok şeyden daha kıymetli. Gıdanın sürdürülebilirliği için yeni bir düzene geçmek zorundayız.
🌼🌼🌼🌼
İhracatın ve ithalatın çarpıcı bir şekilde azaldığı bu dönemde sanırım tüm ülkeler tarım politikalarını yeniden ele almaya başladı veya başlamalı. Artık her bir ülke, tarımda kendi kendine yetebilen bir konuma gelmesi gerektiğini fark ediyor. Rusya’nın buğday, Çin’in ise pirinç stoklamaya başlaması her ülkenin kendi ihtiyaçları için bir takım öncelikleri belirlediğini gösteriyor.
Eğer her bir ülke bunu başarabilirse önümüzdeki 50 yılı garantilemiş olacağız..
Sevgiler🌼
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
- 
Pirinç, dünyada mısır ve buğdaydan sonra en fazla ekimi yapılan yeryüzünün en eski yiyeceklerinden biridir. 8000 yıldır Çinde yenildiği ...
- 
Uzun zamandır Yaşayan Toprak Yerel Tohum projesi sebebiyle daha çok saha çalışmalarındayım. Dünyaya bir daha gelsem yine Mardin'de do...
 

 
 
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder