Günlerdir hızlı koşuşturmanın ardindan Mardindeyim. Yarin hizli tempo tekrar baslayacak ve ben yine yollarda olacagim. Projelerimiz hızla devam ediyor. Arazilerilerimizin tum ekimlerini tamamladik. Sabun Atölyesi, Mutfakta Umut Var Projesi hepsi harika yol aliyor. 🐥🐥🐥🐥🐥
Gectigimiz hafta Mardin'de bir anaokulu ogretmeni ulaştı bize. Aysun Umut! @aysun_umutumut Gencecik bir anaokul ogretmeni. Mardin yemek kültüründe balkabağı tatlısı olmadığından öğrencilerine balkabağını nasil tattiracagini bilememiş. Velilerimiz bu tatliyi yapmayi bilmiyorlar ve bize yardimci olamadilar siz gelir misiniz dedi. Tabi ki gelirim dedim ve bugün anaokulundaki minikler ile bulustuk. Yemeklerden konustuk. Tohumun ne oldugunu anlattim. Sonra kestiğimiz balkabağinin tohumlarını birlikte çimlendirmek icin pamuklara sardık.Cocuklar pişmemiş balkabaginin tadini şekersiz kavuna benzettiler. Sonra onlar icin dun gece hazirladigim balkabagi tatlısını birlikte yedik. Cok beğendiler. Annelerine bu tatliyi yapabilmeleri icin bir de tarif hazırladık. 🐣🐣🐣🐣🐣
Cocuklarin hayatında bir lezzet hafizasi oluşturmanın gerektiğine inananlardanım. Ozellikle cocuklarin yeni tadlar denemsi gerektigini dusunuyorum. Yemedikleri herseye karsi cocuklar (özellikle sebze ve meyvelere karsi) bir ön yargı geliştiriyorlar ve sonrasında bu tadi hayatlarinda bir daha deneyimlemek istemiyorlar. Bizi bir bal kabagi etkinliği duzenleyerek okuluna davet eden ve lezzet hafızasının cocuklarin hayatinda yer etmesi icin gösterdiği caba icin Aysun Ogretmeni kutluyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder