7 Mart 2021 Pazar


 Lübnan’nın en özel şeflerinden @kamalmouzawak ile konuştuk. Pandemi süresince neler yaptığımız anlattık birbirimize. Kamal Mouzawak da toplumları iyileştirmenin en önemli yollarından birinin gastronomi olduğunu düşünen ve bunu profesyonel yaşamında uygulayanlardan.

📍Ortadoğu’ya yakın bir coğrafyada yaşadığımız için hayatınızdaki ve cevrenizdeki değişimlere her zaman açık olduğumuz ve bu değişimleri yönetebilmek için sayısız planı hayata koyma kabiliyetimiz konusunda hem fikirdik.
📍Kardeşim @davidhertz ile hergün konuşuyoruz. Brezilya’da Favelalarda çalışıtıklarını durumun çok can yakıcı olduğunu @sosyalgastronomi hareketinin pandemi süresince her zamankinden önemli olduğunu söylüyor. O ve ekibi muhteşem işler yapıyorlar ve onlardan aldığım ilham beni çok etkiliyor.
📍Toplumların deşiğimi için gıdadan bahsederken şimdi dayanışma için gıdadan bahsediyoruz.
📍Biz Mardin’de restoranımızı her akşam sahneye çıkarmış gibi hazırlandığımız, misafirlerimizle eğlendiğimiz günleri çok özlüyoruz.
📍Saha da bir çok projemiz devam ediyor. Hiç birimizin durup beklemek gibi bir lüksü yok! Yaşadığım toplumda insanlar sağlıklı olarak ayakta olmaktan ziyade ekonomik anlamda ayakta durmak zorundalar. Zaten kısıtlı ve günübirlik işlerde çalışarak aile geçindirmeye çalışan insanlar artık çalışamadıklarından durum onlar için çok daha zor!
📍Biz böyle günlerde yine kenetlendik. Kooperatifçiliğin ne kadar öenmli olduğunu gördük. Üretiyoruz ve paylaşıyoruz!
Sabun üretiminden elde edilen gelir bir çok ailenin mutfak masrafını karşılar hale geldi. Bu destekler büyüdükçe daha çok aileye ulaşabiliyoruz.
📍Umutsuz olmak yerine yerel ekonomiler oluşturmak ve insanların bu kadar özel bir dönemde ayakta tutabilmenin yollarını aramak ve buna katkı sağlamak müthiş bir dayanışma örneği. Destek veren herkese çok teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder