3 Mayıs 2021 Pazartesi

⭐️Başladık!

🍃Yaklaşık iki yıldır üzerinde düşündüğümüz ve çalıştığımız projemize bugün Diyarbakır’da Kayapınar İlçesi Belediyesi ile başladık.

🍃Topraktan geleni toprağa gönderiyoruz!


🍃Kuraklığı yüksek sesle konuştuğumuz bugünlerde toprağı onarırken sulama ve gübre maliyetlerini düşürecek bir proje geliştirdik.

🍃Pazar yerlerinde akşam pazar toplanırken görmeye alışık olduğumuz sebze meyve atıkları rejeneratif (onarıcı) tarımı kurgularken bizim en önemli kaynağımız oldu.


🍃Diyarbakır Kayapınar ilçe Belediyesi öncülüğünde başladığımız projede semt pazarlarından toplanan sebze meyve atıkları uygun alanda kompostlanarak tekrar toprağa gönderilecek.

🍃Aşırı kimyasal kullanımından dolayı nemi yitirerek verimsizleşen toprağa soluk aldıracak kompost gübre, toprağı onarırken su tutma kapasitesini de yükselterek sulama maliyetlerini düşürme konusunda destek sağlayacak. 🍃Bir semt pazarından toplanacak sebze ve meyve atıklarından elde edilecek kompost miktarı günlük 1.8 ton yıllık 660 ton olacak.



 🍃Projemizin önce Diyarbakır’a sonra çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.


🍃Bu kıymetli projeye emeği geçen herkese özellikle Kayapınar İlçesi Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sayın Ünal Koç ve ekinine çok teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder