TRABZON (CENNET) HURMASI Bölüm 2
Meyvenin bizim ülkemizde yetişen ve satılan cinsi, çok olgunlaşmadan önce gerçekten de buruk oluyor. Trabzon Hurmasını sert haliyle sakın ola ısırmaya falan kalkmayın, bir daha yiyeceğiniz varsa bile yiyemezsiniz. Buruk olan cennet meyvesi türü ancak ve ancak çok olgunlaşıp neredeyse bıçakla kesilemez denli yumuşak hale gelince tatlılaşmaya başlıyor. Ama o zaman da çok hoş ve çok lezzetli oluyor. O nedenle çarşıdan alırken domates alır gibi sert olanı değil, tam tersine iyice yumuşamış ve buzlu cam gibi bir görüntü almış olanları tercih edin. Eğer evinizde sert olandan varsa o zaman bunları birkaç gün, gün ışığına maruz bırakın ki yumuşasınlar.
Gelelim Trabzon Hurmasının faydasına. Antioksidan olarak tavsiye edilen Trabzon Hurması; A, B, C vitaminlerinden oldukça zengin bir meyvedir ve kansızlığa iyi gelir. İçeriğinde B1, B2, B3 vitaminlerini de yüksek oranda barındırmaktadır. Zengin A vitamini ve Beta Karoten barındırmasıyla cildi besleyerek, yeni hücrelerin oluşmasını da sağlamaktadır. Yoğun iş temposunda, düzensiz beslenme alışkanlığınız varsa bunun sonuncu reflü, gaz ve başka başka mide rahatsızlıkları yaşıyorsanız, mutlaka Trabzon Hurması’nı denemelisiniz! Deneyimlerimden mide ağrısı ve reflü için iyi bir yatıştırıcı ve rahatlatıcı olduğunu söyleyebilirim. Yoğun lif içeriğiyle de bağırsak şikayetlerinde de düzenli tüketimle müthiş destekleyici etkilerini göstermektedir.Bu sebeple de diyet yapanların günde en az adet Trabzon Hurması yemesi bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesi açısından faydalı olacaktır. Eğer dediğim gibi hiç denemediyseniz yada benim gibi kötü bir tecrübe ile olgunlaşmamış haliyle hoş olmayan tadı aklınıza kazındıysa, söylediğim koşullarda olgunlaşmış bir hurmayı tekrar deneyerek yemeye başlamalısınız. Sağlık için sayısız faydası olan bu meyveyi, mevsiminde hayatınızdan eksik etmemenizi öneririm.
Meyvenin bizim ülkemizde yetişen ve satılan cinsi, çok olgunlaşmadan önce gerçekten de buruk oluyor. Trabzon Hurmasını sert haliyle sakın ola ısırmaya falan kalkmayın, bir daha yiyeceğiniz varsa bile yiyemezsiniz. Buruk olan cennet meyvesi türü ancak ve ancak çok olgunlaşıp neredeyse bıçakla kesilemez denli yumuşak hale gelince tatlılaşmaya başlıyor. Ama o zaman da çok hoş ve çok lezzetli oluyor. O nedenle çarşıdan alırken domates alır gibi sert olanı değil, tam tersine iyice yumuşamış ve buzlu cam gibi bir görüntü almış olanları tercih edin. Eğer evinizde sert olandan varsa o zaman bunları birkaç gün, gün ışığına maruz bırakın ki yumuşasınlar.
Gelelim Trabzon Hurmasının faydasına. Antioksidan olarak tavsiye edilen Trabzon Hurması; A, B, C vitaminlerinden oldukça zengin bir meyvedir ve kansızlığa iyi gelir. İçeriğinde B1, B2, B3 vitaminlerini de yüksek oranda barındırmaktadır. Zengin A vitamini ve Beta Karoten barındırmasıyla cildi besleyerek, yeni hücrelerin oluşmasını da sağlamaktadır. Yoğun iş temposunda, düzensiz beslenme alışkanlığınız varsa bunun sonuncu reflü, gaz ve başka başka mide rahatsızlıkları yaşıyorsanız, mutlaka Trabzon Hurması’nı denemelisiniz! Deneyimlerimden mide ağrısı ve reflü için iyi bir yatıştırıcı ve rahatlatıcı olduğunu söyleyebilirim. Yoğun lif içeriğiyle de bağırsak şikayetlerinde de düzenli tüketimle müthiş destekleyici etkilerini göstermektedir.Bu sebeple de diyet yapanların günde en az adet Trabzon Hurması yemesi bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesi açısından faydalı olacaktır. Eğer dediğim gibi hiç denemediyseniz yada benim gibi kötü bir tecrübe ile olgunlaşmamış haliyle hoş olmayan tadı aklınıza kazındıysa, söylediğim koşullarda olgunlaşmış bir hurmayı tekrar deneyerek yemeye başlamalısınız. Sağlık için sayısız faydası olan bu meyveyi, mevsiminde hayatınızdan eksik etmemenizi öneririm.
The type of this fruit that is grown and sold in our country has a really astringent taste when it is unripe. Don’t ever think about biting the Trabzon Persimmon when it is hard; otherwise, you’ll never be able to want to eat it again.
This type of heaven persimmon starts to have a sweet taste only when it is ripened and only when it becomes impossibly pulpy to cut with a knife. But once it gets into that state, it is really delicious. For that matter, when buying it from the market, don’t choose the ones that are hard as if you were shopping for tomatoes; instead prefer the soft ones that have gained a frosted glass appearance. If you have the hard ones at home, expose them to sun light so that they become soft.
Let’s talk about the benefits of the Trabzon Persimmon. Recommended as an antioxidant, the Trabzon Persimmon is rich in Vitamins A, B and C and it is good for anemia. Also it contains high levels of Vitamins B1, B2 and B3. Vitamin A and beta-carotene replenish the skin and helps the development of new cells. In your busy schedule, if you have irregular nutritional habit and consequently suffer from heartburn, gas and other stomach problems; you should definitely try the Trabzon Persimmon! I can tell you that from my own experience, it has a soothing and relaxing effect for stomach pain and heartburn. Due to its intense fiber content, it shows its wonderful supporting effects on intestinal problems, when consumed regularly. Therefore, if you are on a diet, eat at least one Trabzon persimmon in order to regulate the intestinal functions. If you have never tried it or have tried the unripe fruit as I did and cannot get rid of the unpleasant memories; then you should start to eat it by trying one that is ripened under the conditions that I have mentioned above. I suggest that you keep this fruit, which has countless benefits for your health, in your diet during this season.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder