27 Ağustos 2018 Pazartesi
Kültürel tarım metotlarının korunarak kimyasaldan zarar görmüş yorgun ve hasta toprakların iyileştirilmesi, iklim değişliğine bağlı olarak kapımıza dayanan kuraklık ve kuraklığın bir sonucu olarak karşımıza çıkan açlık sorunlarına karşı susuz yetişebilen Mezopotamya’nın unutulmuş en eski yerel tohumlarının gün yüzüne çıkarılması ve bu sağlıklı yerel tohumların çoğaltılarak hem ülkesel hem küresel problemlere karşı önlem alınması ve mutfaktaki ürünlerin sürdürülebilmesinin sağlanması için çalışıyoruz.. .
Türkiye’nin Suriye sınırında gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarla yaşadığımız mülteci sorununa çözüm oluyoruz..
Yaptığımız çalışmalarla Suriyeli mülteci kadınların toplumumuza entegrasyonunu kolaylaştırırken aynı zaman da onların sürdürülebilir geçim kaynaklarına ulaşmalarına da destek sağlıyoruz..
We work for the sustainability of the ingredients in our cuisine and taking measures for national and global problems through the recovery of soil, exhausted and harmed by chemicals, and the revealing and reproduction of Mesopotamia’s drought-tolerant healthy local seeds in order to fight the drought and the resulting starvation problems appearing due to climate change..With this work we realise on the Syrian border of Turkey, we provide a solution to the refugee problem we all face.. Together with easing the integration of Syrian refugee women to our community, we also support their reach to sustainable means of living.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Pirinç, dünyada mısır ve buğdaydan sonra en fazla ekimi yapılan yeryüzünün en eski yiyeceklerinden biridir. 8000 yıldır Çinde yenildiği ...
-
Yörede yetişen tarım ürünleri ne ise, mutfaktaki malzeme ve beslenme alışkanlıkları da o tarım ürünlerinin çeşitliliği etrafında şekillen...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder