8 Mart 2021 Pazartesi
Bir cok mecrada gidanin sürdürülebilirliği, gıda israfi, gida üretiminin desteklenmesi gibi konularda seslerin yükseldiğini ve insanların, gıdanın geleceğine iliskin endişelerini duyar olduk.
Zamanimiz azalıyor.‼️
Bana göre dile gelen bu endişeleri eyleme dönüştürmek için önce insanlara bu endişelerin nedenlerini anlatmak ve deneyimletmek gerekiyor.
Üc yıldır edindiğim deneyimlerime dayanarak size neden endişelenmemiz gerektiğini gün gün anlatmak istiyorum.
ENDİŞELENMELİYİZ ÇÜNKÜ SU BITTI!
📍Türkiye su kaynaklarinin %73 ünü tarimda %14 ünü sanayide geri kalanini evsel kullanimda harciyor.
📍Sadece Turkiye'de değil Dünya'da su kaynaklarinin tükendiği bir zamanda suyu elverişli kullanabilmek için tarimdan suyu çekmemiz ve bir an once susuz tarima geçmenin yollarini aramalıyız.
📍Susuz tarim konvensiyonel tarıma göre daha az maliyetlidir. Tarim girdi maliyetlerini düşürmek için bir yoldur.
📍Susuz tarim ata tohumlari ile mümkün olan tarim yöntemidir. Bu durumda su kaynaklarımızı korurken genetik mirasimiz tohumlarimizin geleceğini de güvence altına almış oluruz.
📍Mardin'de baslattigimiz Sorgul projesi belki de Türkiye'nin en büyük susuz tarım projesidir. 3 yıldır başarılı bir şekilde büyüyerek devam etmektedir. ‼️Önlem alinmazsa su bittiğinde tarımı ve hayatımızi devam ettiremeyeceğiz! Gida erisimi
onusunda sıkıntılar baş gösterecek.Evlerden başlayarak siuyu en çok tükettiğimiz tarım alanlarına kadar suyu elverişli kullanmanın yollarını aramalıyız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Pirinç, dünyada mısır ve buğdaydan sonra en fazla ekimi yapılan yeryüzünün en eski yiyeceklerinden biridir. 8000 yıldır Çinde yenildiği ...
-
Uzun zamandır Yaşayan Toprak Yerel Tohum projesi sebebiyle daha çok saha çalışmalarındayım. Dünyaya bir daha gelsem yine Mardin'de do...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder