7 Mart 2021 Pazar

Yiyecek ve içecekler, insanların fizyolojik ihtiyaçlarını karşılamanın da
ötesinde anlamlar taşımaktadır. Beslenme sadece yaşamımızı sürdürmemizi
değil aynı zamanda geçmişle olan bağlantımızı sağlamakta, diğer insanlarla
iletişim kurmamıza da aracılık etmektedir.
 Bir kültüre ait yiyecekler o
ülke ile ilgili algıları etkilemektedir. Böylece, yumuşak bir güç olan
yiyecekler ve ulusların mutfak kültürü diplomaside de kendine kullanım
alanı bulmuştur.


Gastronomi kültürlerarası anlayışı geliştirme ve etkileşim
sağlama, ulusal kültürün ön plana çıkarılması, ülkenin kültürünü ve mutfak kültürünü tanıtma böylece ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirme, ülke
imajını güçlendirme, marka yaratma, ticari faaliyetlerin ve turizmin
gelişmesini sağlama gibi amaçlarla pek çok ülke tarafından yumuşak bîr güç olarak kullanılmaktadır.



 Global Gastro Ekonomi Zirvesi öncesi Şanlıurfa'da buluştuğumuz Sef @davidhertz ile Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (Fao) AAR Japan, Şanlıurfa Buyuksehir Belediyesi ev sahipliğinde yerel kadınlar ve Suriyeli Mülteci kadınlarla buluştuk. Yemeklerimizi ve hikayelerimizi paylaştık. Emeği geçen herkese Çok teşekkür ederiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder