7 Mart 2021 Pazar
Tarihin Sıfır Noktasında; Tarımın ve gastronominin ilk başladığı yerdeyiz. Dünyanın farklı yerlerinde benzer isler yapan kafasını gastronominin gucu ile insanların hayatlarını değiştirmeye adamış iki sef olarak bugün Harran'dayiz. Geçmişin tohumları, her biri doğuştan birer sef olan; bugünün kadınları ile geleceğe birakacagimiz emanetlerimizin bir kez dahaaltini cizdik.
Gıdanın sürdürülebilirliği toprağa ve tarımın sürdürülebilirliğine bağlı. Biz şeflerin bu bilinçle yaptığı tabağı toplumsal faydaya dönüştürmenin yollarını aramamız artık çok önemli!
Tarihin Sıfır Noktasındayiz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Pirinç, dünyada mısır ve buğdaydan sonra en fazla ekimi yapılan yeryüzünün en eski yiyeceklerinden biridir. 8000 yıldır Çinde yenildiği ...
-
Uzun zamandır Yaşayan Toprak Yerel Tohum projesi sebebiyle daha çok saha çalışmalarındayım. Dünyaya bir daha gelsem yine Mardin'de do...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder