ÇAĞLA BADEMi YAHNiSi (FIRKIYE)
5 KİŞİLİK - SÜRESİ 30 DK
Malzemeler
1/2 kg kuzu kuşbaşı et1/2 kg çağla bademi
2 orta boy kuru soğan
4 demet taze soğan
4 demet maydanoz
4 adet sakız kabak
3 adet limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Yapılışı
1.Derin bir tencereye 2 kaşık tereyağı ile birlikte koyduğumuz kuzu etinin üzerine yeteri kadar tuz koyarak kavuruyoruz. Etimiz önce kavrulacak ardından suyunu salacak, en son kendi yağı ile kavrulacaktır.3.Kavrulan malzemeye çağla bademini ekliyoruz.
4.İri diş doğradığımız taze soğanları da ekliyoruz. Tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz. Ardından tenceredeki malzemeyi bir daha karıştırmamak üzere ocağı kısık ateşe alıyoruz.
6.Kabaklar pişince yaklaşık 15 dk sonra üzerine iri doğradığımız maydanozları ve limon suyunu ekleyip 7-8 dakika daha pişirip ocağı kapatıp yemeğimizi dinlenmeye bırakıyoruz.
7.10 dakika sonra çağla bademi yahnisi servise hazırdır. Afiyet olsun...
Bu yemeği sade pirinç pilavı ile servis yapmanızı tavsiye ederim. Çağla mevsimi ardından aynı yemeği can erikle de yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder