18 Mart 2018 Pazar

ÇAĞLA BADEMi YAHNiSi (FIRKIYE)

5 KİŞİLİK - SÜRESİ 30 DK


Malzemeler

1/2 kg kuzu kuşbaşı et
1/2 kg çağla bademi
2 orta boy kuru soğan
4 demet taze soğan
4 demet maydanoz
4 adet sakız kabak
3 adet limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağ 
Tuz

Yapılışı

1.Derin bir tencereye 2 kaşık tereyağı ile birlikte koyduğumuz kuzu etinin  üzerine yeteri kadar tuz koyarak kavuruyoruz. Etimiz önce kavrulacak ardından suyunu salacak, en son kendi yağı ile kavrulacaktır.


2.Etimiz kavrulunca ay şeklinde doğradığımız kuru soğanı ekleyip etle birlikte pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. 



3.Kavrulan malzemeye çağla bademini ekliyoruz.

4.İri diş doğradığımız taze soğanları da ekliyoruz. Tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz. Ardından tenceredeki malzemeyi  bir daha karıştırmamak üzere ocağı kısık ateşe alıyoruz. 



5.Kabakları ay şeklinde doğrayıp üzerine bırakıyoruz. 2 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.



6.Kabaklar pişince yaklaşık 15 dk sonra üzerine iri doğradığımız maydanozları ve limon suyunu ekleyip 7-8 dakika daha pişirip ocağı kapatıp yemeğimizi dinlenmeye bırakıyoruz.



7.10 dakika sonra çağla bademi yahnisi servise hazırdır. Afiyet olsun...



Bu yemeği sade pirinç pilavı ile servis yapmanızı tavsiye ederim. Çağla mevsimi ardından aynı yemeği can erikle de yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder