26 Mart 2018 Pazartesi

Merhaba! 


Bundan böyle sizlere her hafta düzenli olarak bir yemek tarifi vermeyi planlıyorum. 
O kadar çok tarif soran takipçimiz var ki. Elimden geldiği kadar bu isteğinizi yerine getirmeye çalışacağım. 


Bugün size tarifini vereceğim yemek annemin mutfağından bir yemek.


Annem en cok misafirleri icin yapardi. Ben de misafirlerime yapmaktan keyif aliyorum.Davet sofralarınıza çok yakisacagindan  emin olabilirsiniz.Umarim begenirsiniz. Kolaylıklar dilerim. Afiyet olsun.

TARÇINLI PATLICANLI PİLAV (6 Kişilik)


1/2 kg kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
3 domates
4 adet büyük patlıcan
1,5 su bardağı pirinç
Toz tarçın 1 çorba kaşığı 
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı toz yenibahar
2 yemek kaşığı tereyağ
Sıcak su

Ön hazırlık

1-Patlıcanları bir parmak kalınlığında enine kesip bol tuzlu suda 20 dk bekletilerek acısı alınır. Ardından suyu sıkılıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır.
2-Akşamdan ıslatılan nohut iyice yıkandıktan sonra tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır.
3-Domatesler yarım ay şeklinde doğranır.
4-Kuru soğanlar yarım ay şeklinde doğranır.
5-Kuzu Eti yıkandıktan sonra derin bir tencereye konularak ateşe bırakılır, üzerine tuz ve tereyağı eklenerek pişirilir.

Hazırlanışı

Kuzu Eti suyunu salıp ardından kendi yağında kavrulup kavurma kıvamına geldiğinde ateşten alınır. Et tencerenin dibine heryere eşit şekilde dağılacak şekilde yayılır. 


Üzerine sırasıyla kuru soğan, altındaki eti tamamen kapatacak şekilde serilir. 


Sonra nohut, domates eklenir. 



Ve en son patlıcan olacak şekilde aynı yöntemle kat kat olacak şekilde dizilir. 


Patlıcanlar dizildikten sonra üzerine tuz, yenibahar, karabiber ve tarçın eklenir.


Baharatlarda eklendikten sonra iyice yıkanıp nişastası alınmış pirinç suyundan süzülerek en son malzeme olarak patlıcanların üzerine dizilir. 


Hazırladığımız yemeğe pirinci seviyesini geçmeyecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pirinçler tamamen pişene kadar pişirmeye devam edilir.


Pirinç piştikten Sonra ocaktan alınır ve 15 dk dinlendirildikten sonra geniş bir tepsiye bütün tencere ters çevirilerek kalıp şeklinde servis tabağına alınır. Servis edilir.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder