15 Nisan 2018 Pazar

Bugün pazar ve Mardinde'yim. Birazdan yine İstanbul için havalimanına gideceğim.Ondan önce her pazar günü yazmaya söz verdiğim tariflerimden birini veriyorum. Harire, üzüm suyunu kaynatarak yapmış olduğumuz cevizli sucuğun sırasıdır aslında. Ancak 
üzüm olmadığı zamanlarda daha hafif bir tatlı olacak şekilde süt ve pekmezle yapıp misafirlerimize ikram ediyoruz. Dolapta iyice soğutup öyle servis yapmanızı öneririm. Malum ramazan yaklaşıyor sizin de tercihiniz şerbetli tatlılardan yana değilse Harire tam da sizin için hafif bir tatlı olacaktır.




Harire 5 kişilik 15 dk
1 lt süt
1 cay bardagi toz şeker
3 kaşık nişasta
1 kase soğuk su
2 su bardağı pekmez 
1 tatlı kaşığı toz yenibahar 
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 su bardağı iri ceviz




Yapılışı

1-Tencereye 1 litre süt konulur ve kaynamaya bırakılır.
2- Kaynayan süte şeker eklenir. Seker sütün içinde eritilir.
3- Süt kaynamaya devam ederken iki bardak pekmez, süte karıştırılarak ilave edilir. Bundan sonra karistirmayi sakin birakmayin aksi takdirde sut kesilir.
4-Bu esanada  bir kase soğuk suya karıştırdığımız üç kaşık nişasta iyice çırpılarak kaynayan sütün içine eklenir. 
5-Sırasıyla yeni bahar, tarçın bir bardak dolusu ceviz eklendikten sonra iyice karıştırılır.
6-Tatlımız  muhallebi kıvamını aldığında ateşten alınır.
Sıcakken kaselere servis edilir. Soguduktan sonra üzerine ceviz konularak servis yapılır. Kolay gelsin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder