9 Nisan 2018 Pazartesi

İç Pilav

*500 gr pirinç (Mümkünse Karacadağ Pirinci) 
*500 gr kuzu kuşbaşı
*200 gr çiğ badem
*3 kaşığı tereyağı Pilav için
*1 Demet maydanoz
*1 tatlı kaşığı Yenibahar 
*1 tatlı kaşığı Karabiber
*Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı 

1-Pirinç derin bir kapta üzerine bırakılacak 1 avuç tuz ile kaynar suda bekletilir.
2-Bademler kabukları soyulması için 5 dakika kaynar suda kaynatılır ardından kabukları soyulur.
3-Bademler  tereyağında kavurulur.
4-Kuzu eti yıkanır ve üzeri yeteri kadar tuz konularak ateşe bırakılır. 
5-Kuzu eti önce yağda kavrularak mühürlenip ardından suyunu salacak ve piştikçe suyunu çekip kendi yağı ile kavrulacaktır. 
6-Pirinçler bol soğuk suda yıkanır ve suyu süzdürülür. Geniş bir kapta tereyağı eritilir ve suyu süzülen pirinçler tane tane olana kadar orta ateşte kavrulur. Üzerine tuz eklenir ve üzerini örtecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte suyu çektirilir. 
7-Suyunu çeken pirincin üzerine kavrulmuş et, kavrulmuş badem, ince  kıyılmış maydanoz, toz yenibahar, toz karabiber eklenir ve demlenmesi için 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen iç pilav tüm malzeme birbirine karışacak şekilde iyice karıştırılır ve servis edilir. 

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder