27 Ağustos 2018 Pazartesi



YOL NOTLARI-GAZİANTEP 
Gaziantep'ten herkese günaydın☀️
📍Bu sabah Gaziantep Kalesi’nin arkasındaki dükkanda ailecek Mustafa Usta’nın konuğu olarak Üzümcüler Bakırcılık’ta başladık güne.
🔆🔆🔆
Mardin’deki restoranımız Cercis Murat Konağı’nın tüm özel tasarımlarını Mustafa Usta yapar bize, 18 yıldır beraber çalışırız. Sadece aklınızdaki tasarımı söyleyin Mustafa Usta en iyisini yapıp sunar size.
🔆🔆🔆
Prensipleri vardır. Hafif ve kalaysız bakırın sağlık için zararlı olduğu için ucuz olsun diye yaptığı ürünün gramajından ödün vermez ve ‘Bakır işi şakaya gelmez’ der.
Biz sanatından daha çok dostluğunu ve dürüstlüğünü severiz onun.
🔆🔆🔆
Bana soruyorlar bakırlarınızı nerede yatırıyorsunuz diye; Gazinatep'te Mustafa Usta’da. Mardin' de bakırcılık sanatı bitti maalesef. Gaziantep'de birkaç ustanın yaptıkları hariç piyasada satılan tüm bakırlar Kahramanmaraş'tan makine tezgahından çıkmış düşük gramajlı kalay tutmayan bakırlardır, Bilginize❗️
🔹Bakır pahalıdır. Ucuzu olmaz! Hele ki mutfakta kullanacaksanız dikkat etmelisiniz. 🔸Bir de kalay diye yapılan kurşunun eritilmesi ile yapılan parlatma işi tamamen kanserojen madde içerdiğinden yediğiniz içtiğiniz kaplardan geçerek sağlığınızı tehdit ettiğini unutmayın derim.
🔹Bakırın kalın ve ağır olmasına dikkat etmekte fayda var.
🔸Mutlaka kalay ile parlatılmış olduğundan emin olmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder