Sorgul Tohumunu ilk olarak Mardin'de Midyatin kuzeyinde bir köyde bulmuştum.
Üc yil once onu yıllardir ayni tohumdan çoğaltan Naif Amca ve eşinden aldiğmız tohumlar şimdi tonlarca oldu.
Yakında @beyazfirin aracılığıyla tüm Türkiye'de sofralara girecek olan Sorgül ekmeği görücüye çıkmadan önce titiz bir çalışma ile yörenin üretim tekniklerine göre aslına uygun sekilde üretilecek.
Son bir kaç gündür @beyazfirin Sefleri @yucelcelik80 @gokturksinan_ ile Mardin ve tohumun anavatanı Midyat'ta köy köy dolaşıp yerel kadinlarla Sorgül ekmekleri pişiriyoruz. En iyi reçeteyi sizlere sunabilmek icin şeflerimizle birlikte çalışıyoruz.
Mezopotamya’nın genetik mirasi Sorgül Buğdayı'nin sofralariniza Mardin Ekmeği olarak girecek olmasi ve gelecek kusaklara aktarılacak olmasi bizim gururumuz oldu.
Sevgili Nazli Demir Vural Sorgul ekmeklerimiz icin "Duygularımiz evladını büyütüp güzel bir insan olduğuna şahit olan bir annenin ki gibidir diye düşünüyorum."diye yazmış.
Duygularımı öyle guzel ifade etmiş ki buğdaylara ve ondan yaptığımız ekmeklere bakınca her seferinde gözlerim doluyor.
Ne mutlu ki kadınlarımızla, ciftcerimizle Mardin'den yarattığımız bir ekmek markamız oldu.
Tesekkürler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder